Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Tips inför bilköpet

Köpa bil är något som de allra flesta gjort någon gång eller troligtvis kommer att göra någon gång i livet. Eftersom ett bilköp ofta innebär en ganska stor kostnad är det viktigt att det blir rätt och därför kommer här några tips på saker som kan vara bra att tänka på inför bilköpet.

En av de första sakerna man bör tänka över innan man köper bil är vilket behov man har. Kanske räcker det med en lite mindre modell som både är billigare att köpa och billigare i drift än en större modell.
Något som också är viktigt att säkerställa är att bilen man köper är i gott skick, vilket kanske främst gäller om man ska köpa en begagnad bil. Se till att få provköra bilen, kolla efter rost och kolla så att däcken är i bra skick. Se också till så att bilen är besiktigad och genomgått service.

I vissa fall kan man ju också vara i behov av att köpa lite större bilar, som till exempel en lastbil eller motsvarande, och då gäller det verkligen att kontrollera så att bilen man köper är i bra skick och är körduglig.