Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Smarta val i storstadstrafiken

Den som lever i en storstad och som någonsin suttit fast i den värsta rusningstrafiken, haft som omöjlig uppgift att hitta en vettig parkeringsplats på en fredagseftermiddag, eller lagt ut en hel förmögenhet på trängselskatt, kanske någon gång funderat över alternativa transportlösningar än sin personbil. Hur gärna man än skulle vilja så är nämligen personbilen allt annat än optimal för den allra värsta stadstrafiken, något som bara blir allt mer uppenbart år för år.

Som bilentusiast så är det svårt att medge det, men som personbilsägare så blir det årligen fler och fler bekymmer när det kommer till att framföra sitt fordon i den ständigt ökande storstadstrafiken. Allt ifrån trängsel och möjligheten till att hitta en parkeringsplats till trängselskatter är någonting som man ständigt får tampas med och någonting som verkligen får en att undra om det faktiskt inte finns bättre alternativ att tillgå?

Svaret är självfallet ja. Det finns onekligen bättre alternativ! Här tänker vi på allt från att faktiskt börja åka kollektivt (även fast det kan ta emot en smula) till att skaffa sig ett mindre och smidigare fordon, som därigenom gör att du kommer runt merparten av dina upplevda problem. Ser man till trängselskatten så finns det exempelvis en hel den fordon som inte innefattas och som således är helt befriade från denna skatt. Ungefär samma sorts fordon gör även att du får helt andra parkeringsmöjligheter, samt betydligt enklare kan sicksacka dig fram genom bilköerna. Ja, det är helt enkelt knäppt att inte fundera över de alternativ som finns tillgängliga, helst med tanke på att det numera känns snudd på ohållbart att fortsätta att köra bil inne i storstadskärnorna.