Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Olagliga motortävlingar

En motortävling som funnits med länge i tiden, särskilt i de större städerna, som är olaglig, är så kallade streetrace. Att ägna sig åt streetracing är inte bara farligt för de som kör, utan även för allmänheten. Ett streetrace kan förhindra räddningsfordon att komma fram, utsätta andra förare som råkar befinna sig där i fara och framförallt skapa stora trafikolyckor.

bil race

Dessa tävlingar brukar ofta hållas på kvällar och helger och på de flesta vägar, allt ifrån små vägar i inlandet till större motorvägar. Tyvärr förekommer dessa tävlingar frekvent och vi råder er som läser detta att undvika dessa tävlingar. Att ha på sitt samvete att ha medverkat i en sådan motortävling där kanske en i publiken blivit påkörd eller ett räddningsfordon inte kunnat passera med en allvarligt sjuk person är inte roligt. Ser eller hör du om att någon sådan tävling ska eller äger rum så kontakta gärna Polisen på 11414, är det kö, ring 112.

Gillar du motorsport bör du istället ägna dig åt all den lagliga motorsport som finns idag. Det finns massor av sporter att ägna sig åt, både på två och fyra hjul och det är alla dessa sporter vi älskar, som vi ägnar oss åt och som vi förespråkar inför andra.