Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Moderna digitala bilar

Det som för bara några år sedan ansågs vara science fiktion är i dag möjlighet i moderna digitala bilar. Många nyproducerade bilar tävlar verkligen om vad de kommer att kunna erbjuda sina kunder om de köper just deras bilmodell.

Alla har inte råd att köpa nya bilar för att få den senaste tekniken men det verkar som att det är på gång en ny teknik som man kan köpa som extra tillbehör och koppla in i bilens OBD-port. Med en app så kan du få mängder av olika digitala hjälpmedel för bilen, allt från spänningen i batteriet till att se när det är dags att byta bromsbelägg och annat. Här kan du läsa mer om detta spännande projekt.

Du behöver inte vänta för att hitta en internetuppkoppling i bilen för dina mobiler, surfplattor med mera. Redan i dag så kan du enkelt fixa trådlöst nätverk i bilen via ett så kallat Car Fi, det fungerar som hemmavid fast du surfar på 4G nätet och får tillgång till allt det roliga som finns online som spel, musik och film.

Vi kan fanatisera om flygande bilar eller förarlösa fordon som för oss till den plats vi knappat in. Vem vet, inom en tioårsperiod så kanske vi är där med ny teknik och nya moderna fordon utan förare och fossila bränslen. Tekniken är spännande och vad som händer återstår att se. Trenden just nu är att nya bilar blir anslutningsbara mot internet och så digitala det bara går att få dom.