Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Biltips

Bilen är något som många av oss använder mer eller mindre dagligen och därför är det så klart också viktigt att bilen är i trim och trevlig att köra. Av den anledningen tänkte vi här därför komma med några biltips som förhoppningsvis kan komma till nytta.

Service

För att hålla bilen i trim är det viktigt att man regelbundet genomför någon typ av service. Är man inte någon Bosse Bildoktor är det förstås allra bäst att lämna in den till en verkstad. Ett bra tips är att lämna in på service innan besiktningen så man är säker på att den går igenom.

Utrustning

Olika former av utrustning kan vara bra att ha till sin bil, som till exempel extra lysen för att se vägen bättre, vilket kan vara bra framför allt om man har en lite äldre modell. Andra saker som också kan vara bra att ha är till exempel ett Första hjälpen-kit samt en takbox ifall man ska åka hela familjen på bilsemester och vill ha med sig mycket saker.

Eget underhåll

För att bilen skall rulla bra på vägen kan det även bra att göra lite eget enklare underhåll, som till exempel att se till att de olika vätskenivåer är okej samt att däcken är korrekt pumpade.