Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Bilen en nödvändighet

Bilen är lika viktig i dag som den varit sedan den kom, att det finns fler bilar i en familj i dag är inte ovanligt. Bilen används dagligen hos de flesta för resor till och från jobb. Det hämtas barn på dagis och skjutsas till träningar. Vi åker och handlar på matvarubutikerna och vi åker på semester, ja bilen används till mycket.

Bilar på rad i flera färgerOfta är det på grund av olika arbetsförhållande vi är tvungna att ha två bilar i en familj. Med olika arbetstider och arbeten på olika orter gör att det inte går att bara ha en bil. Det kan också vara så att det absolut inte finns några kommunala förbindelser där man bor så det inte går att ta buss till jobbet. Att kunna ha en tjänstebil för den i hushållet som kör mest skulle vara en bra ekonomisk lösning. På sidan www.tjänstebilen.nu kan du läsa flera intressanta artiklar om fördelar med just tjänstebil. Dessutom finns en tematidning som brukar följa med Dagens Industri. Fördelen med att ha en tjänstebil och en privat är att man använder sig av sin privata bil när man åker iväg på semester eller om det gäller hämtning av barn på träning eller annat som barnen sysselsätter sig med på sin fritid. Då behöver man inte utnyttja tjänstebilen så mycket privat och på så sätt minskar förmånsbeskattningen.

Fördelar med tjänstebil

Beroende på hur avtalet ser ut med din arbetsgivare så finns det ett antal fördelar med att ha tjänstebil, du slipper bekosta service på den bil du använder. Är det dags för däckbyte så är det bara att lämna in för detta. Du slipper den värdeminskning som blir på fordonet, efter ett par år eller ett bestämt antal mil så får du ut en sprillans ny tjänstebil.

När du väljer tjänstebil så är det några faktorer som du bör ta med. Hur ekonomisk är bilen för företaget, drar den mycket bränsle och är den miljövänlig. Åker du långa sträckor så är det skönt om bilen är säker och bekväm. Kan vara bra att ha stort lastutrymme om du i tjänsten behöver lasta mycket. Kolla också upp vilken policy som gäller för det företaget som du jobbar på, vilka bilmodeller kan du välja på. Jobbar du på ett större företag kanske det finns fler till antalet att välja på jämfört med ett mindre företag.