Växel Gas Drag MotorKlubb

För dig med ett brinnande motorintresserade!

Att köpa en lastbil

När du vill köpa en egen lastbil har du säkert redan tänkt över vilken storlek av lastbil du behöver. Du kanske vill starta ett åkeri eller en liknande verksamhet. Kanske du redan har en lastbil och vill utvidga verksamheten.

Lastbil

Med en så stor investering är det viktigt att kostnaden ligger inom de ramar som du ställt upp. Det är viktigt att veta vad man har råd med. En lastbil skall vara ett vinstgivande verktyg. Ju större kapitalkostnad du har kräver större inkomster, annars minskar vinsten.

Vill du köpa en ny eller en begagnad lastbil? Kanske det är svårare att veta vilket fabrikat du vill köpa. Kanske du har en åsikt om det redan, men du bör alltid kontrollera vad som finns på marknaden. Jämför alltid vad de olika leverantörerna kan erbjuda i fråga om prestanda, service, pris and andra viktiga faktorer. Bränsleförbrukningens storlek är viktig att veta. Bränsleförbrukningen kommer att påverka den rörliga kostnaden. En viktig fråga som man ibland glömmer av är säkerhetsaspekten. En förares liv är alltid värdefullare än lasten.

Var inte generad för att pruta till dig en så förmånlig affär som möjligt. Det är trots allt en fråga om stora pengar. En del av återförsäljarna har prutbara priser och andra arbetar med fasta priser. Om du finansierar din nya lastbil med kredit se till att lånevillkoren är de bästa. Det finns ofta stora pengar att spara på den biten.

Det finns många olika lastbilsmärken som tillverkar riktigt bra lastbilar. DAF är en av dessa. Deras lastbilar är mycket stora utanför Sverige och nu börjar de även ta över den svenska marknaden. På DAF:s hemsida får du veta mer vad de har att erbjuda i form av lastbilar. DAF har en lång historia bakom sig. Företaget startade redan 1928 i Holland. Sedan Andra Världskriget har det genomgått en snabb utveckling. Idag heter företaget DAF Trucks och har vuxit till en av Europas främsta lastbilstillverkare.